onderhoudsvoorwaarden

Onderhoudsvoorwaarden MiND&FiT Blijvend Afvallen en Slank Blijven

De volgende onderhoudsvoorwaarden zijn ook onderdeel van het MiND&FiT Blijvend Afvallen en slank Blijven programma.

De volgende onderhoudsvoorwaarden zijn onderdeel van het MiND&FiT Blijvend Afvallen en slank Blijven programma. 

Ze spreken voor zich en zullen je niet verbazen.

Hiervoor geldt dat als je je hieraan houdt je sneller en beter resultaat behaalt.

Beweeg 30 minuten per dag
Drink voldoende water
Rust, regelmaat en reinheid
voorkom stress
vitamine D
 
BEWEEG 30 MINUTEN PER DAG

Beweging is een essentieel deel van een gezonde levensstijl. Om je stofwisseling een boost te geven en je gewicht te verlagen is daarom beweging nodig. Het is echt niet nodig dat je hiervoor helemaal in het zweet te werken. Als je minimaal 30 minuten per dag beweegt door bijvoorbeeld te fietsen, een blokje om te lopen of even flink je huis schoon te maken is het al effectief.

DRINK VOLDOENDE WATER

Het lichaam van vrouwen bestaat gemiddeld voor 52% uit vocht en dat van mannen voor 63%. Het is nodig om wat je aan vocht verliest aan te vullen. Je houdt de vochtbalans het best op peil door voldoende te drinken. Water zorgt ervoor, dat het bloed vloeibaar blijft, zodat allerlei stoffen, voedingsstoffen en afvalstoffen, getransporteerd kunnen worden. Vaak verwarren mensen dorst met honger zodat ze iets te eten nemen om die honger te kunnen stillen. In werkelijkheid is het een tekort aan mineralen die dit gevoel veroorzaakt. Door regelmatig een groot glas (lauw) water te drinken, ga je dit gevoel tegen en eet je op den duur een stuk minder.

REINHEID, RUST EN REGELMAAT

De drie R's zijn weer helemaal van deze tijd en niet alleen voor kinderen maar ook voor volwassen zijn ze van belang.

Reinheid. Zorg goed voor jezelf. Trek leuke kleren aan waar jij je goed in voelt. Ook als je niet zo lekker in je vel zit. Stap onder een douche en trek je leukste kleren aan. Je voelt je dan vaak al een stuk beter.

Rust. Nachtrust wordt in ons drukke leven vaak ondergewaardeerd. Omdat mensen vaak langer werken en bereikbaar zijn wordt privétijd vaak verschoven wat weer ten koste gaat van de nachtrust. Dit is echter een grote fout met ernstige consequenties! Voldoende slaap is nodig voor een algemeen welzijn. Een goede nachtrust zorgt dat we stressbestendig zijn, ons uitgerust voelen en dat onze hormonen in balans zijn. Zijn deze namelijk uit balans, dan kan dit al gauw leiden tot onder andere overeten en/of vermoeidheid. Zorg er dan ook voor dat je tenminste zo’n 7 tot 8 uur slaapt per nacht.

Regelmaat. Keer terug naar je blauwdruk oftewel eet slechts drie kleine maaltijden op vaste tijden. Wanneer je je hieraan houdt, zal je merken dat juist doordat er een regelmaat inzit, je eetgedrag en eetgewoonten veranderen. De tussendoortjes kun je daardoor makkelijker laten voor wat het is. Veel cliënten ontbijten niet, maar ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Door te ontbijten activeer je de verbranding die daardoor de rest van de dag op een hoger niveau functioneert. Door te ontbijten, val je dus af.

Goed voor jezelf zorgen is heel belangrijk. Iedereen herkent het wel: wanneer je een off-day hebt en je stapt in je oude kloffie, dan blijft die hele dag als het ware een off-day.

Maar stel je nu eens voor: je voelt je ’s morgens niet zo heel prettig en stapt als eerste onder de douche en trekt daarna je mooiste kleding aan. Dat zorgt ervoor dat je ineens een stuk lekkerder in je vel zit. Ga je dan ook nog eens eerst even half uurtje wandelen in de natuur, dan ben je helemaal klaar voor de dag!

VOORKOM STRESS

Naast overeten is stress één van onze grootste dikmakers. Stress zorgt voor een toename van het hormoon cortisol en is tevens verantwoordelijk voor de wel bekende vreetbuien. Helaas is stress niet geheel te vermijden.

Wel kunnen we een andere manier aanleren om iets anders te doen dan eten in situaties waarin je stress ervaart. Ervaar je stress? Ga een half uurtje bewegen, neem een ik-momentje, mediteer of luister de audio af, die je krijgt na de 1e sessie.

VITAMINE D

Vitamine D is méér dan een vitamine – het is ook een hormoon. Bij een groot aantal lichaamsprocessen speelt vitamine D een belangrijke en positieve rol. Wanneer je vitamine D level op peil is, maakt je lichaam meer leptine aan. Dit hormoon zendt een ‘we zitten vol, stop met eten’-signaal naar je brein. Minder D = minder leptine = meer tripjes naar het Chinese buffet. Ook helpt vitamine D je over je hele lichaam vet te verbranden, zeker boven de riem. Verder laten onderzoeken zien dat een dieet met veel calcium en veel vitamine D zorgt dat mensen 70% sneller afvallen. Oftewel zorg dat je vitamine D level op peil is!