FitStap: Een stap naar een fitter en vitaler leven!
FitStap: Een stap naar een fitter en vitaler leven!
07 juni 2023 

FitStap: Een stap naar een fitter en vitaler leven!

Ben je op zoek naar een leuke en effectieve manier om je fitter en vitaler te voelen? Maak dan kennis met FitStap, het nieuwe beweegprogramma van de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN). FitStap is veel meer dan alleen sporten. Het is een sportplus-programma dat je helpt om je (weer) fit en vitaal te voelen, zowel fysiek als mentaal. In deze blog vertel ik je alles over FitStap en waarom het programma zo uniek is.

FitStap is bedoeld voor iedereen, ongeacht je huidige conditie of eventuele beperkingen zoals diabetes, obesitas of artrose. Het programma richt zich op het verbeteren van je leefstijl en bestaat uit vier onderdelen, verdeeld over drie modules. Ten eerste is er de bewegingsmodule, waarbij wandeltraining en cognitieve fitness centraal staan. Je werkt aan je conditie door te wandelen en leert daarnaast ook oefeningen om je geest scherp te houden.

Naast beweging is voeding een belangrijk onderdeel van FitStap. Je krijgt voedingsadvies dat je helpt om gezondere keuzes te maken en je bewust te worden van je eetgewoonten. Een gezond lichaam begint immers bij gezonde voeding.

Maar FitStap gaat nog een stapje verder. Het programma biedt ook mental coaching aan. Hier leer je vaardigheden op het gebied van zelfmanagement en krijg je handvatten om je mentale welzijn te verbeteren. Een gezonde geest in een vitaal lichaam staat centraal bij FitStap.

Gedurende twaalf weken ga je samen met gecertificeerde trainers aan de slag met deze onderdelen. Je traint in een groep op een vaste avond, maar je hebt ook twee zelfstandige trainingen per week. Via een handige app blijf je gemotiveerd en kun je contact hebben met zowel de trainer als je groepsgenoten. Daarnaast krijg je wekelijks opdrachten op het gebied van voeding en mental coaching.

Wat zijn de doelen van FitStap? Na afloop van het programma heb je niet alleen inzicht gekregen in je gezondheid en een gezonde leefstijl, maar heb je ook vaardigheden ontwikkeld op het gebied van zelfmanagement. Je zult ervaren hoe meer bewegen bijdraagt aan een fitter lichaam en geest, wat resulteert in een prettiger leven. Het doel is dat je na het programma zelfstandig blijft bewegen en je blijvend fit en vitaal voelt.

FitStap richt zich op een specifieke doelgroep, namelijk de 'gezondheidswandelaar'. Dit zijn mensen die wandelen vanuit curatieve of preventieve motieven, zoals diabetes, hart- en vaatziekten, obesitas of algemene conditie. FitStap is dus ook geschikt als je wandelen niet per se leuk vindt, maar wel de effectiviteit ervan wilt ervaren.

Over de schrijver
Reactie plaatsen