MiND&FiT Lifestyle & Mindset coaching

Mindful Run 


5 weekse Groepscursus

De Mindful Run cursus heeft als doel jou op een leuke manier kennis te laten maken met mindfulness, ademhaling en hardlopen met als resultaat... meer energie!

De cursus is geschikt voor iedereen.

Verbeterde mentale focus

Mindful running helpt bij het trainen van de geest om zich te concentreren op het huidige moment, waardoor de mentale focus wordt versterkt. Door bewust aandacht te besteden aan de fysieke sensaties tijdens het hardlopen, kunnen afleidende gedachten worden verminderd en kan de concentratie worden vergroot.

Stressvermindering

Mindful running biedt een uitstekende manier om stress te verminderen. Door bewust te zijn van het huidige moment en zich te richten op de ademhaling en het lichaam, kan het hardlopen dienen als een vorm van meditatie in beweging, waardoor de stressniveaus worden verlaagd.

Verhoogd zelfbewustzijn

Tijdens een mindful run worden mensen aangemoedigd om zich bewust te zijn van hun gedachten, emoties en lichamelijke sensaties. Dit bevordert een dieper zelfbewustzijn en inzicht in het eigen welzijn, waardoor men beter kan reageren op de behoeften van het lichaam en geest tijdens het hardlopen.

Emotionele balans

Door aandacht te besteden aan de emotionele toestand tijdens het hardlopen, kunnen mensen met behulp van mindful running een betere emotionele balans bereiken. Het observeren van emoties zonder oordeel stelt hen in staat om te begrijpen en te accepteren wat er op dat moment gaande is, en dit kan bijdragen aan een gevoel van kalmte en evenwicht.

Meer lichaamsbewustwording

Mindful running moedigt een diepere verbinding met het lichaam aan. Het bewustzijn van de ademhaling, houding en bewegingen tijdens het hardlopen helpt bij het ontwikkelen van een betere lichaamsbewustwording en kan helpen bij het corrigeren van eventuele onevenwichtigheden of ongewenste spanning in het lichaam.

Versterkte veerkracht

Door het beoefenen van mindfulness tijdens het hardlopen kunnen mensen hun vermogen vergroten om om te gaan met uitdagingen en moeilijkheden. Het bewustzijn van het moment helpt bij het ontwikkelen van veerkracht en het vermogen om met stressvolle situaties om te gaan, zowel tijdens het hardlopen als in het dagelijks leven.

Sociale verbinding

Mindful running kan ook worden beoefend in groepsverband, waarbij mensen samen komen om bewust te rennen en te delen in de ervaring. Dit creëert een gevoel van sociale verbinding en ondersteuning, waardoor mensen zich gesteund voelen en kunnen genieten van de positieve energie van de groep.

Verhoogd plezier en voldoening

Mindful running kan de algehele ervaring van hardlopen verbeteren door de focus te verleggen van prestatiedoelen naar het genieten van het moment. Door bewust te zijn van de sensaties en omgeving tijdens het hardlopen, kunnen mensen meer voldoening halen uit elke stap en genieten van het proces zelf.

Natuurlijke omgeving

Mindful running stelt mensen in staat om te genieten van de natuurlijke omgeving tijdens het hardlopen. Door bewust te zijn van de omgeving, zoals de geluiden, geuren en het landschap, kunnen mensen een diepere verbinding met de natuur ervaren en profiteren van de rustgevende en verkwikkende effecten van het buiten zijn.

Mindful Run

Wil je graag in groepsverband leren hoe je mindful kunt hardlopen, dan is de 5-weekse Mindful Run cursus geschikt voor jou. De cursus is geschikt voor iedere hardloper. De cursus is zo opgezet dat zowel de gevorderde als de beginnende hardloper kan meedoen. Het mooie van de cursus is dat je de mindfulness en ademhalingstechnieken niet alleen tijdens het hardlopen toepast, maar in je hele leven. Hierdoor krijg je meer energie en minder stress, ook als je niet aan het hardlopen bent.

Overtuigd? Start vandaag nog!